Alaattin Dartar Turizm İşletmeciliği
Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASININ AMACI:

Alaattin Dartar Turizm İşletmeciliği (“Şirket”) olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla hazırladığımız işbu “Bilgilendirme” yazısı ile sizlere, KVKK’da yer alan “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10. ve “İlgili Kişinin Hakları” başlıklı 11. maddesi çerçevesinde; hangi amaçla kişisel verilerinizin işleneceği, işlenen kişisel verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel verilerinizin toplanmasının yöntemi ve hukuki sebebi ve KVKK’nın 11. maddesinde sayılan diğer haklarınızla ilgili olarak bilgi vermek isteriz:

Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda izah etmiş olduğumuz şekilde ve resmi mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekte, kaydetmekte, aktarmakta, paylaşmakta ve saklamaktayız.

Şirketimiz, işbu “Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Aydınlatma Metni”ni yürürlükteki resmi mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI, İŞLENMESİ VE İŞLEME AMAÇLARI:

Şirket Esas Sözleşmesinde detaylı olarak belirtilen alanlarda faaliyet gösteren şirketimiz tarafından, söz konusu faaliyetler dolayısıyla; gerek Turizm ve Gelir İdaresi Başkanlığı ve ilgili diğer kurumların düzenlemeleri gerekse akdettiğimiz sözleşmeler nedeniyle sözlü, yazılı ya da elektronik kişisel verileriniz toplanmakta ve işlenmektedir. Bu kişisel verileriniz, şirketimizin faaliyet konuları ile ilgili hizmetleri sunabilmek ve bu hizmetlerin kalitesini arttırabilmek, şirketimizin satış, pazarlama ve sair faaliyetlerini yerine getirebilmek, bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uymak amacıyla kullanılacaktır. Ayrıca kişisel verileriniz, sizlere sunduğumuz hizmet kalitemizin arttırılması ile satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak Müşteri İlişkileri Yönetimi uygulamaları gibi çalışmalar kapsamında da kullanılabilecektir.

Kişisel verileriniz, açık rızanız bulunmadan yukarıda belirtilen amaçlar dışında kullanılmayacak olup, yasal yükümlülükler ve resmi kurum/kuruluşlar haricinde üçüncü şahıslarla paylaşılmayacak ya da aktarılmayacaktır.

Şirketimiz, söz konusu kişisel verilerinizi sadece; müşterilerin açık rızasına istinaden veya tabi olduğumuz mevzuat başta olmak üzere KVKK md. 5/f.2’de öngörülen diğer hallerde, siz müşterilerimize katma değerli hizmetler, fırsat ve olanaklar sunulması ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla, yurt içinde ya da yurt dışındaki iştiraklerimizle ve doğrudan veya dolaylı bağlı şirketlerimizle ve ortak girişimlerimizle veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları ile ve yeterli önlemler alınmak kaydıyla, faaliyetlerimiz gereği anlaşmalı olduğumuz yurt içinde ya da yurt dışındaki kurumlar, tedarikçiler, yetkili satıcılar/bayiiler/iş ortaklarımız ile paylaşabilecektir.

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından verilen hizmetler, ürünler ya da ticari faaliyetlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle birlikte; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, ofisler, şubeler, bayiler, çağrı merkezi, internet sitesi, sosyal medya kanalları, mobil uygulamalar ve benzeri araçlarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilecektir. Şirketimizin ürün ve hizmetlerinden yararlandığınız müddetçe kişisel verileriniz oluşturulmak ve güncellenmek suretiyle işlenebilecektir.

Ayrıca, Şirketimizin hizmetlerini kullanmak niyetiyle;

Çağrı merkezimizi veya internet sayfamızı kullandığınızda,
Şirketimizi, internet sitemizi veya sosyal medya kanallarımızı/mecralarımızı ziyaret ettiğinizde,
Şirketimizin düzenlediği eğitim, seminer veya organizasyonlara katıldığınızda kişisel verileriniz işlenebilecektir. Sizlerden rızanızla ya da Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında ifade edilen diğer hukuka uygunluk nedenleri gereği elde edilmiş kişisel verileriniz; (i)Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılabilmesi; (ii)Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; (iii)Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini (Şirketimiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonlar, Şirkete ait lokasyonların fiziksel güvenliğini ve denetimini sağlamak, iş ortağı/müşteri/tedarikçi (yetkili veya çalışanları) değerlendirme süreçleri, hukuki uyum süreci, mali işler v.b.); (iv) Şirketimizin sunmuş olduğu hizmetlerin daha kaliteli hale getirilmesi ve kalite politikamızın geliştirilmesi, (v)Şirketimizin faaliyet konusu sebebiyle müşterilerine ya da onların müşteri/katılımcı/çalışanlarına bilgi, talep geri dönüş almak için sunduğu mecralardan kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaptığınızda ilgili mecralarda yer alan kişisel verileriniz, tercihleriniz, işlemleriniz ile gezinme süreniz ile birlikte elde edilen verileri talep etmiş olduğunuz bilgi ve hizmetleri size verebilmek amacıyla işleyebilmek; (vi)Şirketimizden talep edeceğiniz bilgi, etkinlik ve hizmetlerle ilgili sizlere bilgilendirme yapmak; (vii)Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması; (viii)Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini ve; (ix)Mevzuatta açıkça belirtilmesi durumunda veya gerektiği takdirde mevzuatla belirlenen bir hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi amaçlarıyla KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde Şirketimiz ve ilişkili şirketleri/kuruluşları ile aşağıda (C) Maddesinde belirtilen diğer gerçek ve/veya tüzel kişiler tarafından işlenebilecektir.

KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ:

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, yukarıdaki maddelerde belirtilen amaçlar doğrultusunda Şirket olarak ürün ve hizmetlerimizin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda Şirketimizin sözleşme ve yasadan doğan sorumluluklarını eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla edinilir. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metnin (B) maddesinde belirtilen amaçlarla işlenmekte, kaydedilmekte, aktarılmakta, paylaşılmakta ve saklanmaktadır.

ÖZEL NİTELİKLİ VERİLERİN İŞLENMESİ:

KVK Kanun’a göre kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel veridir. Şirketimiz, özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde, ayrıca Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından belirlenen önlemleri yeterli düzeyde alır. Şirketimiz, daha iyi hizmet verebilmesi için kişilerin özel nitelikli verilerini ancak ilgili kişiden rıza alarak ve sadece toplama amacına hizmet etmesi için işleyecektir.

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILABİLECEĞİ:

Toplanan kişisel verileriniz, (B) Maddesinde belirtilen amaçlara hizmet etmesi için Alaattin Dartar Turizm İşletmeciliği yanısıra hissedarlarımıza, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere, KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN YURTDIŞINA AKTARILMASI:

Şirketimiz, KVK Kanun’unda Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından belirlenen şartlar dahilinde kişisel verileri kanundaki diğer şartlara uygun olarak ve kişinin bu amaçla açık rızasını aldıktan sonra yurt dışına aktarma yetkisine sahiptir.

KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN KVK KANUNU’NUN 11. MADDESİNDE SAYILAN HAKLARI:

KVK Kanun kapsamında, ilgili kişinin kişisel verisinin işlenmesinden, kaydedilmesinden, aktarılmasından, paylaşılmasından ve saklanmasından önce aydınlatılma ve onayının alınması hakkının olduğunu, verinin işlenmesinden, kaydedilmesinden, aktarılmasından, paylaşılmasından ve saklanmasından sonra ise verisinin kaderini tayin etme hakkına sahip olduğunu kabul etmekteyiz. Bu çerçevede, kişisel veri sahipleri olarak haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu “Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni”nde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından yayınlanan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca, kişisel veri sahipleri olarak haklarınıza ilişkin taleplerinize ilişkin olarak

Başvurunuza yazılı olarak cevap verilecekse, on sayfaya kadar ücret alınmaz. On sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilir.
ii. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde veri sorumlusu olarak Şirketimiz tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının maliyetini geçemez.

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

a.Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b.Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c.Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
e.Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
f.KVK Kanunu’nun 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini, yok edilmesi veya anonim haline getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g.İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
h. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak islenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir. Buna karşın, Şirket içinde anonimleştirilmiş verilerle ilgili olarak kişilerin bir hakkı bulunmamaktadır. Şirketimiz, kişisel verileri, iş ve sözleşme ilişkisi gereğince, bir yargısal görevin ya da devlet otoritesinin Kanuni yetkilerini kullanması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarca paylaşabilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENECEĞİ SÜRELER:

KVK Kanununa uygun olarak, işbu “Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni”nde belirtilen amaçlarla işlenmiş olan kişisel verileriniz, KVK Kanunu madde 7/f.1.’e göre işlenmesi gerektiren amaç ortadan kalktığında ve/veya mevzuat uyarınca verilerinizi işlememiz için zorunlu kılındığımız zaman aşımı süreleri dolduğunda, kişisel verileriniz tarafımızca silinecek, yok edilecek veya anonimleştirerek kullanılmaya devam edilecektir.

İ. ŞİRKETİMİZİN KİŞİSEL VERİLERİNİZİ KANUNLAR GEREĞİ AÇIK RIZANIZ OLMAKSIZIN İŞLEYEBİLECEĞİ DURUMLAR:

KVKK’nın 5. maddesi uyarınca, aşağıdaki hallerde Şirketimiz, açık rızanız aranmaksızın yukarıda belirtilen ve kanuna uygun olarak almış olduğu kişisel verilerinizi işleyebilir:

Kanunlarda açıkça öngörüldüğü haller;

Fiili imkânsızlık nedeniyle veri sahibi olarak rızanızı açıklayamayacak durumda olmanız veya rızanıza hukuki geçerlilik tanınmayan hallerde kendinizin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için kişisel verinizin işlenmesinin zorunlu olması,
Şirketimiz ve ilişkili şirketleri/kuruluşları, (C) Maddesinde belirtilen diğer gerçek ve/veya tüzel kişiler ile akdettiğiniz bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
iii. Şirketimizin bir hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
iv. Kişisel verinizin tarafınızca alenileştirilmiş olması,

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
Sahip olduğunuz temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Şirketimizin meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU UYARINCA TALEPTE BULUNMAK İÇİN:

KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmakla ilgili talebinizi Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği/belirleyeceği yöntem(ler)le Şirketimize iletebilirsiniz. Alternatif olarak dilerseniz, KVK Kanunu gereğince başvurunuzu yazılı olarak da Şirketimize iletebilirsiniz. 6698 Sayılı Kanun md. 11’de yer alan bu haklarınızı kullanmak için bizimle her zaman kvkk@globalturizm.com.tr adresine e-posta göndererek irtibata geçebilirsiniz. Kişisel verileriniz ile ilgili konularda sadece kvkk@globalturizm.com.tr e-posta adresinin kullanılması gerekmekte olup, bu adres dışındaki kanallardan gelen talep ve bildirimler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kişisel verilere ilişkin haklar yalnızca kişilerin kendilerine ait veriler hakkında kullanılabilecektir. Formu dolduran ve ekinde kimliğinizi tespit edici resmi belgeler bulunan kişinin kendisi dışındaki kişilerin verilerine ilişkin talepler dikkate alınmayacaktır. Kimliğinizi tespit edici resmi belgeler eklenmeyen formlar dikkate alınmayacaktır. Veri silme talepleri yerine getirildiğinde dahi resmi makamlar tarafından talep edildiği takdirde verileri resmi makamlarla paylaşmakla yükümlü olduğumuzu bilgilerinize sunarız.

Covid-19 (Korona Virüs) Önlemleri Hakkında Bilgilendirme

Siz değerli misafirlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza sağlıklı ve güvenli alanlar yaratmak için, Kalite Politikamızın ayrılmaz bir parçası olan Sağlık, Hijyen ve Kalitedir. Oliviera Resort olarak misafirlerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği en büyük önceliğimizdir Covid-19 haberlerinin kamuoyuna yansıdığı ve ülkemizde vaka açıklandığı ilk günden itibaren gelişmeler yakından takip edilip, tüm olasılıklar en üst seviyede değerlendirilmiş; Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yönlendirmeleri doğrultusunda gerekli önlemler alınmıştır. Oliviera Resort olarak  tüm süreçlerimizi gözden geçirerek Covid-19 kapsamında misafirlerimize kusursuz deneyim ve hijyen hizmeti sunabilmek adına gerekli olan tüm aksiyonlar alınmış ve her yeni düzenlemeye göre revize edilmiştir. Sağlıklı ve güvenli bir konaklama deneyimi için devreye aldığımız tüm önlemleri bilgilerinize sunarız.

 

Otelimizde Covid-19 ve hijyen kurallarını/uygulamalarını kapsayan protokoller hazırlanmıştır. Bu protokoller düzenli aralıklarla değerlendirilerek uygulamada karşılaşılan sorunlar, getirilen çözümler ve kamu kurum/kuruluşlarınca uygulamaya konulan tedbirler dikkate alınarak güncellenmektedir. Protokol kapsamında, hastalık belirtileri gösteren misafirler için uygulanacak işlemler ve çalışanların yaklaşımı da tanımlanmıştır.

 

HES Kodu Sorgulama

T.C. İç İşleri Bakanlığınca 30.09.2020 tarihinde yayınlanan genelge ile ikametgahı Türkiye olan, tesise konaklama amacıyla gelen misafirlerimizden rezervasyon aşamasında veya tesise girişi esnasında HES kodu talep edilecektir.

HES Kodu ve tesis tarafından sorgulama sonuç bilgisi (riskli değil) misafir giriş kartına (Registration Card) işlenerek misafirin imzası alınacaktır.

Daha önceden rezervasyon aşamasında HES Kodu alınan misafirlerin HES sorgulaması giriş işlemleri (Check in) öncesinde yapılacaktır.

Sorgulama sonrasında Covid-19 riski taşımayanlar tesise kabul edilecek, riskli/temaslı oldukları tespit edilenler ise otele kabul edilmeden Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) hattına bilgi verilecektir.

Henüz HES kodu bulunmayan misafirler, HES kodunu SMS yöntemiyle de alabilir. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak. (Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15. Bu şekilde mesaj atıldığında kod 15 gün geçerli olacak.)

Dilerseniz daha detaylı bilgi için Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/HES.pdf sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Gerek tesise kabul gerek genel kolluk kuvvetlerince yapılan sorgulama gerekse konaklama süresi esnasında Covid-19 tanısı konulduğu ya da temaslı olduğu tespit edilen misafirlerle ilgili olarak ilgili genelge hükümlerine göre gerekli iş ve işlemler yerine getirilecek, diğer misafirlerden ivedilikle ayrılması ve sağlık kuruluşuna başvurması istenecektir.

Covid-19 tanısı konulan ya da temaslısı olduğu anlaşılan misafirler, ilgili Bakanlıkların genelgeleri kapsamında misafir izolasyon odalarına yerleştirilecektir. Misafir izolasyon odalarının sayıca yetersiz kaldığı durumlarda ise Vali/Kaymakamlar tarafından gerekli tedbirler alınacaktır. Covid-19 kapsamında alınan tedbirlere uymayan misafirler hakkında Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu hükümleri uyarınca gerekli idari ve cezai yaptırımların uygulanabileceği hususu bilgilerinize sunulur.

HES Sorgulaması, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Halk Sağlığının Korunmasına yönelik bir işlem olması nedeni ile Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na (KVKK) herhangi bir aykırılığı söz konusu değildir.

 

Dış Denetim

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI; otelimiz tarafından bakanlık yayınladığı ilk gün itibari ile alınmıştır.

 

Düzenli Testler ve Kontroller

*Restoranlarda sunulan tüm gıda ürün örneklerini gerekli analizlerin yapılması için günlük olarak şahit numune dolaplarında muhafaza etmeye devam ediyoruz..

*Otelimiz de sürecin en başında tüm alanların ilaçlaması aylık olarak yapılmaktadır.

*Bunun dışında Otelimiz bünyesinde tüm personel departman , departman dezenfekte eğitimi verilmiştir. Günlük olarak takibi yapılıp kayıt tutulmaktadır.

 

Çalışanlarımızla İlgili Uygulamalarımız

*Tüm çalışanlarımızın sağlık kontrolleri resmi kurallar çerçevesinde düzenli olarak yapılmaktadır.

*Hali hazırda uygulamakta olduğumuz hijyen eğitim programlarımıza Covid-19 ile ilgili başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm resmi kuruluşların kuralları ve önerileri de eklenmiştir.

*T.C. Sağlık Bakanlığı ve ilgili resmi otoritelerin kararlarına göre tüm çalışanlarımız maske ve ilgili koruyucu ekipmanları kullanmaktadır.

*Personel ortak kullanım alanlarında yeterli dezenfeksiyon ünitesi bulunur ve bu alanlar sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlenmiştir.

 

Misafirlerimizin Otele Giriş Çıkış İşlemleri

* Otelimizin giriş esnasında ve kalış süresince misafirlerimize T.C. Sağlık Bakanlığı’nın belirtmiş olduğu protokoller uygulanır; ilgili semptomları gösteren misafirlerimiz gerekli önlemler alınarak sağlık kuruluşlarına yönlendirilir.

*Misafirlerimizden araçlarını otele girişleri sırasında görevli kişinin yönlendirmesi ile kendilerinin park etmesi istenir.

* Otelimiz giriş ve çıkış işlemleri sırasında yoğunluk yaşanmaması adına sosyal mesafe tedbirleri alınmış ve fiziki koşullar buna göre yeniden düzenlenmiştir.

*Misafirlerimize otele giriş sırasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talep etmiş olduğu soruları içeren bir form doldurulup imza alınır; otelde alınan önlemler ve uygulamalarla ilgili bilgi verilir

*Misafirlerimizin giriş ve çıkış işlemlerinde kullandıkları ilgili tüm cihaz ve malzemeler her kullanımdan sonra dezenfekte edilir.

*Otele giriş sırasında valizler gerekli hijyen kuralları çerçevesinde dezenfekte edildikten sonra resepsiyona yönlendirilir.Bellboy hizmeti almak isteyen misafirlerimizin oda kapılarının önlerine güvenli bir şekilde teslim edilir. Otelden çıkış sırasında ise valizler oda kapısı önünden alınarak misafirlerin araçlarına bırakılır.

 

Genel Alanlar ve Toplantı Alanları

*Tüm genel alanlar sosyal mesafeye göre yeniden düzenlenmiştir. Tüm genel alanlara yeterli sayıda el dezenfektan aparatları yerleştirilmiştir.

*Her zaman olduğu gibi temizliğine büyük özen gösterdiğimiz ortak kullanım alanlarının ve toplantı salonlarının rutin temizlikleri yapıldıktan dezenfekte uygulaması ile dezenfeksiyon işlemi tamamlanır.

*Toplantı salonlarımızdaki teknik ekipmanlar (mikrofon, telsiz, telefon, monitör vs.) yeni kullanım öncesi dezenfekte edilir.

 

Misafir Odaları

*Tüm misafir odalarında  yüksek hijyen standartlarına göre yapılan temizliğe ilaveten temizlik sonrası dezenfekte edilerek maksimum hijyen sağlanır.

*Düzenli olarak bakımları yapılan klimaların filtreleri dezenfekte edilir.

*Odadaki misafirlerin kullanacağı malzeme ve ekipmanlar her kullanımdan önce genel temizliğin dışında ayrıca dezenfekte edilir.

 

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri

*Restoranlardaki oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlenmiş ve gerekli işaretlemeler yapılmıştır. Her masada el dezenfekte bulunmaktadır.

*Yoğunluğun azaltılması için gerekli olan durumlarda servis saatleri misafirlere göre zaman dilimlerine ayrılır.

*Masalar ve sandalyeler her misafirden sonra dezenfekte edilir.

*Tuz, karabiber, kürdan, şeker çeşitleri ve soslar tek kullanımlık olacak şekilde düzenlenmiştir.

*Çatallar, bıçaklar ve kaşıklar gerekli ısıda deterjanlarla yıkandıktan sonra misafire özel paketlenmiştir.

Tüm alınan önlemler başta sizin ve bizim sağlığımız için alınmıştır. Anlayışınız ve iş birliğiniz için teşekkür ederiz.

Size nasıl yardımcı olabiliriz ?
Merhaba 👋 Oliviera Resort Hotel'e hoş geldiniz.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?